Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Småpizzor med svamp

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Enkel vegetarisk bjudmat som mättar

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör eller
  • kokosfett
  • 1 burk krossade
  • tomater
  • salt och peppar
  • 5 dl riven blomkål och
  • broccoli (cirka 250 g)
  • 5 dl riven ost
  • (cirka 250 g)
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 150 g champinjoner
  • 2 mozzarella à 125 g
  • 1 knippe rädisor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär löken i skivor och fräs i smör eller kokosfett. Tillsätt tomaterna och krydda med salt och peppar. Låt puttra medan du gör resten.
  3. Blanda riven blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke. Hacka gärna i lite färska örter.
  4. Klicka ut blandningen i 8 högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut. Det kan kännas lite smuligt men det smälter ihop sedan. Låt stå i ugnen 15 minuter.
  5. Fördela tomatsåsen på småpizzorna, kanske går inte allt åt. Skiva champinjonerna och lägg på dem.
  6. Skiva mozzarellan och fördela. Grädda i 10 minuter, gärna på grilleffekt.
  7. Servera med rädisor.