Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smält camembert med hjortron och pepparkakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 pkt frysta hjortron, 250 g
  • 3/4 dl socker
  • 2 camembertostar à 250 g
  • pepparkakor

Så här gör du

  1. Tina hjortronen. Det blir bäst om man låter bären tina i kylen under lite längre tid.
  2. Blanda ihop hjortron och socker. Låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör några gånger under tiden med en träslev. Förvara sedan i kylen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Värm osten i ugnen cirka 7 minuter. Om osten värms i asken, ta bort papperet först. Lägg annars osten på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Servera genast tillsammans med hjortron och pepparkakor.