Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Småkakor med choklad och hasselnöt

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 portioner
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl florsocker
  • 300 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk vatten

Topping

  • 1 dl mörk choklad
  • 1 dl hasselnötter

Så här gör du

  1. Skär smöret i små tärningar och lägg i en bunke. Blanda ihop florsocker, potatismjöl, vetemjöl och vaniljsocker och blada sedan ner det i bunken med smöret. Arbeta snabbt ihop det till en deg, låt vila i kylskåp i ca 1 timme. Knåda in de mörka chokladdropparna i kakdegen och rulla små bollar som du lägger på en plåt. Tryck till kakorna lite med fingrarna så att de plattas till och tryck sedan fast en hasselnöt i mitten av varje kaka. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter på 175 grader varmluft.