Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Små svampomeletter


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 stycken


Omeletter:


  • 5 ägg

  • 2 msk mjölk
  • 
salt och svartpeppar
  • 
smör att steka i


Fyllning

  • 
4-5 repade grönkålsstånd
  • 
5 dl blandsvamp, som ­skogschampinjon & kantarell
  • 
1 fint hackad schalottenlök
  • 
smör, att steka i
  • 
1 dl crème fraiche


Servering:


  • rårörda lingon, eventuellt ­smaksatta med konjak


Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och ­peppar. Stek små tunna omeletter cirka 22 centimeter i diameter. Låt kallna på bakplåtspapper.

  2. Koka upp lättsaltat vatten. ­Förväll grönkålen ett par minuter och kyl sedan i kallt vatten. Hacka lätt.

  3. Ansa svampen och dela i bitar. Stek svamp och lök i smör och krydda med salt och peppar. Tillsätt kålen och låt fräsa med ett par minuter.

  4. Fördela crème fraiche på ena halvan av omeletterna. Lägg på svamp och grönkål och vik ihop.

  5. Värm i ugnen på 150 grader i 8-10 minuter innan servering.