Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Små smörrebröd med kaptensröra

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

16 stycken

Röra (cirka 2 ½ dl)

  • 1 böckling
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 msk kapris
  • 3 msk hackad rödlök
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • nymald vitpeppar

Till servering

  • 16 små rundlar av danskt rågbröd, cirka 5 centimeter i diameter
  • smör
  • rosésallad
  • dill

Så här gör du

  1. Rensa böcklingen noga så att alla ben försvinner. Skala och hacka ägget. Krama ur och hacka kaprisen.
  2. Blanda alla ingredienser till röran och smaka av med salt och peppar.
  3. Bred smör på brödet. Lägg på salladsblad och tryck försiktigt fast det i smöret.
  4. Klicka på röran och garnera med en dillkvist.