Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Små karlsbadersemlor med nutella- och mandelfyllning

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

40 stycken
  • 50 g jäst för söta degar
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • cirka 11 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g smör, rumstempererat

Till pensling:

  • 1 ägg + ¼ krm salt

Fyllning:

  • inkråm
  • 200 g mandelmassa
  • 2 dl nutella
  • 2 msk grädde

Till garnering:

  • 5 dl vispgrädde
  • florsocker

Så här gör du

  1. Smula jästen i degbunken till köksmaskinen. Blanda med mjölken och tillsätt socker, salt, ägg och vetemjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg och tillsätt smöret i klickar. Arbeta degen cirka 10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter under plast.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 40 bitar och rulla till små runda släta bullar. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper och låt de jäsa under bakduk, cirka 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg med salt. Grädda bullarna, cirka 8 minuter. Låt de kallna under bakduk på galler.
  4. Skär eller klipp av ett lock på bullarna. Blanda inkråmet med riven mandelmassa och nutella och lite grädde. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden tjock och spritsa grädden på bullarna. Sätt på locken och sikta över florsocker.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.