Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Små jordgubbspajer


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken


Pajdeg:


  • 150 g kallt smör

  • 4 dl mjöl

  • 1/2 dl florsocker

  • 1 ägg

  • 1/2 msk vatten

  • 6 små portionspajformar med löstagbar botten


Vaniljkräm:


  • 1 vaniljstång
  • 
3 dl grädde

  • 2 äggulor
  • 
1/2 dl strösocker

Så här gör du

  1. Skär smöret i bitar och lägg i en mixer. Tillsätt mjöl, florsocker och ägg och mixa snabbt ihop. Häll till sist i vattnet och kör snabbt till en degboll.

  2. Dela degen i sex bitar och lägg i formarna. Tryck ut degen jämnt. Ställ in dem i kylen i minst 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bottnarna i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

  4. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Lägg även ner hela vaniljstången. Häll i grädde och socker och koka upp. Ta bort vaniljstången.

  5. Rör ner äggulorna. Låt sjuda tills krämen tjocknar på svag värme. Den får inte koka. Ställ ner kastrullen med vaniljkrämen i ett kallt vattenbad och rör så krämen svalnar snabbt. Fördela vaniljkrämen i pajformarna. Skiva eller dela jordgubbarna och lägg dem på toppen.