Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Små chokladskal med kolakräm

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

Skalen

  • Mörk choklad, helst 70 %

Fyllning

  • 200 g strösocker
  • 150 g normalsaltat smör
  • 200 g grädde

Topping

  • Chokladströssel eller chokladkulor

Så här gör du

  1. Använd helst en silikonform avsedd för istärningar. Fyll med den mörka smälta chokladen och häll av den choklad som inte fastnar på "väggarna".
  2. Lägg i kyl tills chokladen går att pressa ur formen.
  3. Karamellisera sockret lätt ljusbrunt till fyllningen.
  4. Tillsätt smöret.
  5. Karamelllisera ytterligare lite grann.
  6. Tillsätt varm grädde.
  7. Låt koka upp 1 minut under omröring och låt svalna.
  8. Häll kolakrämen i chokladskalen.
  9. Toppa med chokladströssel eller chokladkulor.