Sliders med krabbkakor

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
12 stycken
- 300 g rent krabbkött, gärna från kungskrabba
- 300 g kokt potatis av mjölig sort
- 3 salladslökar
- 1/2 färsk chili
- 3 msk hackad koriander
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 ägg
- 2 1/2 msk ströbröd
- 2 krm tabasco
- salt
- solrosolja till pensling
- vitt sesamfrö
- grillhalster
Hickorymajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 1/2 krm hickoryarom (Liquid smoke, koncentrerad rökarom på flaska)
- 2 krm tabasco
Till servering
- 12 sliders (minihamburgerbröd)
- späda salladsblad
- skivad mango
- koriander
- eventuellt cocktailpinnar eller små trägafflar
Så här gör du
- Pressa krabbköttet i en sil så att vätskan försvinner.
- Mosa den kokta potatisen. Finstrimla salladslöken och hacka chilin, behåll kärnorna för mer sting i smaken.
- Blanda ihop krabba, potatis, lök, chili, koriander, vitlök, ägg, ströbröd och tabasco till en smet. Smaka av med salt. Låt smeten stå till sig i kylen minst 1 timme.
- Forma smeten till 12 små runda biffar. Pensla med olja och vänd dem i sesamfrö.
- Lägg krabbkakorna i oljat halster. Grilla på båda sidor över glöd.
- Dela bröden och rosta dem på grillen.
- Hickorymajonnäs: Blanda ingredienserna.
- Bred hickorymajonnäs både på brödens över– och undersida. Lägg ihop bröden med sallad, krabbkakor, mango och koriander emellan. Stick eventuellt i en cocktailpinne eller liten trägaffel.

Du kanske även gillar
Populära recept