Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sliders med krabbkakor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 300 g rent krabbkött, gärna från kungskrabba
  • 300 g kokt potatis av mjölig sort
  • 3 salladslökar
  • 1/2 färsk chili
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 1/2 msk ströbröd
  • 2 krm tabasco
  • salt
  • solrosolja till pensling
  • vitt sesamfrö
  • grillhalster

Hickorymajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 1/2 krm hickoryarom (Liquid smoke, koncentrerad rökarom på flaska)
  • 2 krm tabasco

Till servering

  • 12 sliders (minihamburgerbröd)
  • späda salladsblad
  • skivad mango
  • koriander
  • eventuellt cocktailpinnar eller små trägafflar

Så här gör du

  1. Pressa krabbköttet i en sil så att vätskan försvinner.
  2. Mosa den kokta potatisen. Finstrimla salladslöken och hacka chilin, behåll kärnorna för mer sting i smaken.
  3. Blanda ihop krabba, potatis, lök, chili, koriander, vitlök, ägg, ströbröd och tabasco till en smet. Smaka av med salt. Låt smeten stå till sig i kylen minst 1 timme.
  4. Forma smeten till 12 små runda biffar. Pensla med olja och vänd dem i sesamfrö.
  5. Lägg krabbkakorna i oljat halster. Grilla på båda sidor över glöd.
  6. Dela bröden och rosta dem på grillen.
  7. Hickorymajonnäs: Blanda ingredienserna.
  8. Bred hickorymajonnäs både på brödens över– och undersida. Lägg ihop bröden med sallad, krabbkakor, mango och koriander emellan. Stick eventuellt i en cocktailpinne eller liten trägaffel.