Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skinktårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

5 portion

Skinktårta

  • 1 pkt med 4 skivor i hönökaka
  • 2 1/2 msk rostad lök som krossas sönder
  • 1 dl Creme fraîche
  • 3/4 dl majonnäs
  • 120 g rökt skinka (pålägg) till röran
  • 200 g fruktsallad (mimosasallad)
  • någon msk grädde
  • 100 g leverpastej, gärna grädd
  • några skedar bostongurka
  • ett litet pkt philadelphia ost med örter
  • röktpaprikapulver
  • lökpulver
  • cayennepeppar
  • salt

Dekoration

  • tomater, gurka, morot
  • 5 kokt skinka
  • 5 kall rökt skinka
  • lite av philadelphiaosten

Så här gör du

  1. Blanda ut leverpastejen gärna gräddpastej med lite ovispad grädde så att den blir lätt krämig och bredbar.Bred den på hönökakan.
  2. Häll på och bred ut någon sked bostongurka över pastejen.
  3. Lägg på en ny skiva hönökaka och häll på och bred ut fruktsalladen (mimosasallad) lägg sedan på en skiva bröd till på det.
  4. Skiva den rökta skinkan i mindre bitar blanda ner i creme fraiche och majonnäs, häll ner den rostade löken som du först har krossat lite lätt. Blanda ihop väl. Strö lite försiktigt ner rökt paprikapulver, lökpulver, cayenne tag försiktigt den är stark och salt. Smaka dig fram så att du får det som du vill ha. Rökt paprika pulver ger fort smak så börja med lite i taget.
  5. Bred ut skinkröran jämnt på brödet och lägg på en ny skiva hönökaka. Bred ut philadelphiaosten med örter på den men spara lite till dekoration.
  6. Lägg på och täck brödet med hyvlad , strimlad gurka och morot låt det gärna hänga lite utanför brödet så att det blir snyggt så behöver man inte dekorera sidorna mad annat.
  7. Dekorera med olika skinksorter, tomater och spritsa på lite av philadelphiosten.
  8. Tips- Du kan förbereda tårtan dagen innan.