Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skinkstek – recept med rosmarin, timjan och vitlök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 171 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1-1 1/2 kg skinkstek
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar

Tomatsallad

  • 8-10 tomater eller dubbelt så många körsbärstomater i olika färger
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 nypa socker
  • gourmetsalt
  • grovmalen svartpeppar
  • färska örter
  • 2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva vitlöken.
  2. Krydda steken med salt och peppar. Bryn runtom i smör i en stekpanna så att den får fin färg. Skär små djupa snitt runtom i steken och stoppa ner örter och skivor av vitlöken. Salta och peppra.
  3. Lägg sedan steken på ett ugnsfast fat med vitlöksklyftor och örter runtom och häll på vattnet. Sätt in i ugnen och låt stå i cirka 50 minuter eller tills steken är mellan 70-75 grader, använd termometer.
  4. Låt gärna steken vila i folie en stund före servering.
  5. Tomatsallad: Skär tomaterna snyggt och blanda med oliver på ett fat. Strö över socker salt och peppar och rör om. Dekorera med örterna och ringla över olivoljan. Servera till köttet.