Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skinkpaj – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 msk riktigt kallt vatten
  • 1 dl pumpafrön

Fyllning

  • 1 purjolök
  • 300 g rökt skinka i bit
  • 100 g parmesan
  • 3/4 dl finhackad timjan

Äggstanning

  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt och peppar

Garnering

  • färsk timjan

Så här gör du

  1. Kör grahamsmjöl eller fullkornsdinkel, vetemjöl och margarin eller smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör till en deg. Avsluta med att tillsätta pumpafrön. Kör matberedaren bara någon enda sekund till, fröna ska bara bli grovt finfördelade.
  2. Tryck ut degen i en pajform och ställ den kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
  3. Tvätta och skär purjolöken i fina skivor. Förväll dem i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll bort vattnet. Skär skinkan i tärningar och riv parmesanen fint på ett rivjärn.
  4. Bred ut purjolök, skinka, parmesan och timjan i pajskalet. Vispa ihop svensk senap, dijonsenap, ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Häll äggstanningen över pajen och grädda i 225 grader i cirka 30 minuter. Garnera med timjan.
1 kommentar om "Skinkpaj – recept"