Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skärets lingonpastej

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 portioner (1 pastej/brödform)
  • 500 g svinlever
  • 250 g späck
  • 250 g sidfläsk
  • 100 g ansjovisfilé
  • 100 g hackad lök
  • 3 dl grädde
  • 2 dl torkade lingon
  • 4 ägg
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Putsa bort hinnor och grova kärl från levern. Skär lever, späck och fläsk i centimeterstora kuber. Blanda med ansjovis, lök, grädde, lingon, salt och peppar och kör genom köttkvarn på grova skivan. Önskar man en slätare pastej så kör genom kvarnen ytterligare en gång. Det går också fint att köra alla ingredienser i matberedare.
  2. Häll upp smeten i en smord ugnsform, cirka 2 liter. Baka i vattenbad i ugnen, 180 grader i cirka 70 minuter.
  3. VATTENBAD I UGN: Ställ formen i en långpanna. Sätt in långpannan i nedre delen av ugnen, häll kokhett vatten i långpannan­ vid sidan av formen. När ­formen är färdiggräddad, lyft upp den ur vattenbadet och låt långpannan stå kvar och svalna i ugnen.