Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Enkla saftiga frukostbröd – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

16 stycken
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 2 msk rapsolja
  • 11-12 dl vetemjöl special
  • 2 1/2 tsk ½ tsk sal

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en degblandare, häll på vattnet och oljan. Arbeta in vetemjölet lite i taget. Arbeta till en smidig deg i cirka 5 minuter. Tillsätt saltet och fortsätt arbeta degen i cirka 1-2 minuter.
  2. Sätt plastfolie över bunken eller lägg på en bakduk och låt degen jäsa i cirka 30 minuter.
  3. Dela upp degen i 16-18 bitar och forma till runda bullar, forma sedan bullarna till spetsiga avlånga bröd. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  4. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
  5. Skåra bröden på längden med ett avlångt snitt med hjälp av en vass kniv. Spreja in vatten i ugnen med en blomspruta strax innan du sätter in bröden mitt i ugnen och gräddar dem i 2 minuter. Sänk värmen till 225 grader och grädda i ytterligare 8-10 minuter.
  6. Låt bröden svalna på galler.