Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skåprensarfrallor

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

24 frallor
  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl olja med neutral smak
  • 5 dl lantbrödsmjöl
  • 3 dl fint rågmjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl special
  • 1½ dl sultanrussin (kan uteslutas)

Så här gör du

  1. Smula jästen i en degbunke. Lös jästen i lite av vattnet, salt och honung. Blanda i resten av vattnet, olja,russin och mjölet. Arbeta degen väl, 8-10 minuter i maskin. Plasta bunken och låt jäsa i 40 minuter till dubbel storlek.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en längd och skär 24 bullar. (Om du har gott om tid kan du rulla runda trinda bullar.) Ställ bullarna på två plåtar med bakplåtspapper (12 på varje plåt) och låt dem jäsa cirka 40 minuter.
  3. Pensla bullarna med lite vatten och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Om du använder varmluftsugn gräddar du båda plåtarna samtidigt i 210 grader cirka 10 minuter. Låt frallorna svalna på galler under bakduk.