Skånsk Kalops

Helene Holmberg. http://www.helenholmberg.se
Ingredienser
4 portioner
- 1 kg högrev
- 3 st gula lökar
- 3 st Morötter, stora
- 5 st Lagerblad
- 13 st kryddpepparkorn
- 4 dl mörk oxfond
- 4 dl kalvfond
- 2 msk Svampsoja, kinesisk
- salt och peppar
- 2-3 st märgben
Tillbehör
- 12-15 st potatisar
- Rödbetor
- Pressad/inlagd gurka
- 1 knippe hackad persilja
Så här gör du
- Skär köttet i bitar och bryn i stekpanna på hög värme.
- Tänk på att inte steka allt på en gång, utan i flera omgångar, så inte stekpannan blir kall. Lägg över efter hand i en gryta.
- Häll i fonden i grytan. Häll gärna lite i stekpannan så de goda smakerna från köttet kommer med.
- Hacka löken i lagom små bitar och även morötterna. Lägg detta i grytan.
- Lägg i resten av ingredienserna i grytan och koka upp.
- Skumma av vid behov.
- Låt allt koka i ca 2 timmar. Smaka av under tiden och salta eller peppra efter önskemål. När köttet smälter i munnen är det klart.
- Strö över persiljan.
- Servera med ris eller potatis, och pricken över i, rödbetor.

Du kanske även gillar