Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skånsk Kalops

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg högrev
  • 3 st gula lökar
  • 3 st Morötter, stora
  • 5 st Lagerblad
  • 13 st kryddpepparkorn
  • 4 dl mörk oxfond
  • 4 dl kalvfond
  • 2 msk Svampsoja, kinesisk
  • salt och peppar
  • 2-3 st märgben

Tillbehör

  • 12-15 st potatisar
  • Rödbetor
  • Pressad/inlagd gurka
  • 1 knippe hackad persilja

Så här gör du

  1. Skär köttet i bitar och bryn i stekpanna på hög värme.
  2. Tänk på att inte steka allt på en gång, utan i flera omgångar, så inte stekpannan blir kall. Lägg över efter hand i en gryta.
  3. Häll i fonden i grytan. Häll gärna lite i stekpannan så de goda smakerna från köttet kommer med.
  4. Hacka löken i lagom små bitar och även morötterna. Lägg detta i grytan.
  5. Lägg i resten av ingredienserna i grytan och koka upp.
  6. Skumma av vid behov.
  7. Låt allt koka i ca 2 timmar. Smaka av under tiden och salta eller peppra efter önskemål. När köttet smälter i munnen är det klart.
  8. Strö över persiljan.
  9. Servera med ris eller potatis, och pricken över i, rödbetor.