Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skagentårta – recept på cheesecake med skagenröra

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Botten

  • 75 g smör
  • 200 g kavring

Fyllning

  • 1 kg räkor med skal
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 liten rödlök
  • 4 gelatinblad
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 1/2 dl hackad dill
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Till garnering

  • 500 g räkor med skal
  •  2–3 hårdkokta ägg, klyftade
  • 50 g svart stenbitsrom
  • 1 citron, klyftad
  • hackad gräslök
  • dill
  • machésallad

Så här gör du

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedare och blanda i smöret. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
  2. Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.
  3. Fyllning: Skala och grovhacka räkorna. Skala och hacka ägg och rödlök.
  4. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm försiktigt lite av kesellan i en liten kastrull, den får inte koka. Ta från värmen och rör ner gelatinet. Låt svalna.
  5. Blanda resten av kesellan med gräddfil, majonnäs, rödlök, dill, pepparrot och peppar.
  6. Rör ner gelatinblandningen. Vänd ner räkor och ägg. Smaka av med salt.
  7. Bred ut fyllningen över bottnen. Låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar.
  8. Garnera vid servering.