Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skagenröra – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 414 st har redan röstat

Hemgjord skagenröra är en klassiker med massor av räkor, majonnäs, citron och dill. Skala egna räkor eller köp färdigskalade. Du kan också välja att använda färdigskalade räkor i röran och sedan köpa några räkor med skal som du skalar och garnerar med.

Här är ett recept på skagenröra du enkelt rör ihop och som passar perfekt till många av våra härliga högtider.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 knippe dill
  • 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • eventuellt 1/2 tsk cognac
  • Till servering:
  • rostat bröd eller bakad potatis
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt.
  2. Lägg dem i en bunke och blanda med majonnäs och crème fraiche.
  3. Hacka dillen fint, men spara lite till dekoration. Riv lite citronskal och pressa ur 1 tsk saft. Tillsätt dill, citron och smaksätt med salt och peppar, samt eventuellt lite cognac.
  4. Servera på rostat bröd (godast blir det om du steker skivor av vitt bröd i smör) eller i bakad potatis, toppa med några hela räkor, en dillkvist och kanske en extra klyfta citron.
  5. Njut av din hemmagjorda skagenröra!
1 kommentar om "Skagenröra – enkelt recept"