Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sjömansbiff

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g innanlår av nöt, skivat
  • 2 gula lökar
  • 400 g jordärtskocka
  • 600 g potatis
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 60 mörk öl
  • 1 1/2-2 kalvfond
  • 2 lagerblad
  • 3 msk timjan, plockad
  • 2 dl mjöl
  • 3 msk smör
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 2 äggulor
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 msk söt-stark senap
  • 2 dl matolja (kall)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk tabasco
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Salta och peppra köttet och vänd sedan i mjöl.
  3. Stek skivorna en och en i en gjutjärnspanna med smör.
  4. Lägg köttet i en stor ugnsform.
  5. Skiva löken och stek med farinsockret tills löken blir gyllenbrun, tillsätt öl och slå sedan mixen över köttet i ugns­formen.
  6. Baka i ugnen i 30 minuter.
  7. Skala jordärtskockorna.
  8. Skiva potatis och jordärtskockor i tunna skivor med hjälp av en hushållsmaskin.
  9. Dela blomkålen i mindre bitar och blanda sedan med potatis och jordärtskocka.
  10. Ta ut ugnsformen ur ugnen och lägg grönsakmixen i ugnsformen. Tillsätt salt, svartpeppar, kalvfond, lagerblad och plockad timjan.
  11. Baka i ugnen i 1-1 1/2 timme.
  12. Blanda äggulor, sherryvinäger, senap och vispa luftigt.
  13. Vispa ner matolja i en försiktig stråle så att oljan binder med äggulan.
  14. Smaka av med tabasco, citronsaft och salt. Servera!
1 kommentar om "Sjömansbiff"
  • pluto
    pluto

    Ingen riktig sjömansbiff . kokor och blomkål?? Var tog potatisen vägen?