Sjömansbiff – recept

Foto: Olof Abrahamsson
Ingredienser
4 portioner
- 600 g skivat innanlår
- 2 msk smör eller margarin
- 3 gula lökar
- 1 kg potatis
- 1 palsternacka
- 2 dl öl, gärna porter
- 4 dl köttbuljong, på tärning eller fond
- salt och peppar
Garnera med
- persilja
Så här gör du
- Dela stora köttskivor och bryn på hög värme i smör i stekpanna. Skala och skiva löken. Fräs den halvmjuk i smör i stekpanna.
- Skala och skiva potatisen och palsternackan.
- Varva potatis, kött, palsternacka och lök i en gryta. Krydda mellan varven.
- Häll på öl och buljong och sjud under lock tills potatisen är mjuk, cirka 1 timme.
- Strö över persilja och servera med saltgurka.

Du kanske även gillar
Populära recept