Logga in här

Silviakaka – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 1599 st har redan röstat

Ingredienser

1 kaka
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl kallt vatten

Kräm

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 äggulor
  • 3 tsk vanijsocker
  • kokos till topping

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret.
  4. Häll smeten i långpanna eller gratängform (en form på cirka 30 x 24 cm är en lämplig storlek) - med bakplåtspapper. Om du använder långpanna är gräddningen omkring 15 minuter, om du använder gratängform något längre. Kolla med sticka att smeten stannat.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
  7. Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
  8. Det gör ingenting om krämen fortfarande är lite varm och rinner in i kakan - det gör den bara lite saftigare.