Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sillsmörgåstårta med apelsin och basilika

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 bitar
  • 12 formfranska

Lök- & apelsinfyllning

  • 150 g avrunnen löksill
  • 1 ⁄2 kruka basilika, finhackad
  • 1 ⁄2 apelsin, finrivet skal
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • salt och peppar

Potatis- & Philadelphiafyllning

  • 250 g potatis, kokt kall potatis (3 mindre potatisar)
  • 100 g Philadelphiaost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 rödlök, finhackad
  • salt och peppar

Garneringskräm

  • 1 1 ⁄2 dl majonnäs
  • 1 1 ⁄2 dl turkisk yoghurt

Till garnering

  • bladpersilja
  • 250 g löksill, avrunnen
  • apelsinskivor, skurna i kvartar
  • rödlök, skuren i ringar

Så här gör du

  1. Skär sillen i små bitar. Blanda sill, basilika, apelsinskal, turkisk yoghurt och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär potatisen i små tärningar. Blanda Philadelphia, turkisk yoghurt, rödlök, salt och peppar i en bunke. Rör försiktigt ner potatisen.
  3. Kantskär brödskivorna. Lägg 3 i rad på en bricka. Bred på hälften av lök- och apelsinfyllningen. Täck med ett lager bröd. Lägg bröd- skivorna så att skarvarna förskjuts, så som man lägger tegel.
  4. Bred på ett tjockt lager av potatis- och Philadelphiafyllningen.
  5. Täck med ett lager bröd och bred på den resterande lök- och apelsinfyllningen. Avsluta med brödskivor.
  6. Blanda majonnäs och turkisk yoghurt i en bunke och bred det över och runtom hela tårtan.
  7. Garnera med bladpersilja på sidorna. Toppa med löksill, apelsin- skivor, rödlök och mer bladpersilja.