Sillsallad – enkelt recept

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
6 portioner
- 1 burk 5-minuterssill, 420 g
- 6 inlagda rödbetor
- 1 inlagd gurka
- 3 kalla kokta potatisar
- 2 äpplen
- 1 gul lök
- 1/2 dl majonnäs
- 1/2 dl gräddfil
- 1 msk rödbetsspad
- svartpeppar
Till garnering:
- persilja
Så här gör du
- Låt sillbitarna rinna av i ett durkslag.
- Skär sillen, rödbetorna, gurkan, potatisen och de urkärnade äpplena i tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda sillen med rödbetor, potatis, äpple och lök.
- Blanda majonnäs och gräddfil i en skål. Vänd försiktigt ner i salladen. Tillsätt rödbetsspadet och smaka av med svartpeppar. Låt stå kallt i ett par timmar eller till nästa dag. Rör om och garnera med grovhackad persilja.

Du kanske även gillar
Populära recept