Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sillsallad – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Sillsallad är ett givet inslag på många julbord och till påsk. Ett alternativ eller komplement till övrig sill och lax när det vankas julmat. Här är ett recept på en lite ”grövre” sillsallad som går snabbt och lätt att laga.

Fler recept på julmat hittar du här

Ingredienser

6 portioner
  • 1 burk 5-minuterssill, 420 g
  • 6 inlagda rödbetor
  • 1 inlagd gurka
  • 3 kalla kokta potatisar
  • 2 äpplen
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk rödbetsspad
  • svartpeppar

Till garnering:

  • persilja

Så här gör du

  1. Låt sillbitarna rinna av i ett durkslag.
  2. Skär sillen, rödbetorna, gurkan, potatisen och de urkärnade äpplena i tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda sillen med rödbetor, potatis, äpple och lök.
  3. Blanda majonnäs och gräddfil i en skål. Vänd försiktigt ner i salladen. Tillsätt rödbetsspadet och smaka av med svartpeppar. Låt stå kallt i ett par timmar eller till nästa dag. Rör om och garnera med grovhackad persilja.