Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sillsallad med färskpotatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 matjessillfiléer
  • 2 hjärtsalladshuvuden eller romansalladshuvuden
  • 1/2 rödlök
  • 1 knippe rädisor
  • 8 kokta potatisar (gärna färskpotatisar)
  • 4 ägg (kokta i 7 minuter)

Dijondressing

  • 1 dl dijonsenap
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 äggula
  • 2 1/2-3 dl neutral olja, till exempel raps- eller solrosolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Till garnering

  • färsk dill
  • malen svartpeppar

Så här gör du

  1. Matjessillsallad: Fördela salladen över ett stort fat.
  2. Skär matjessillen i bitar.
  3. Skala rödlöken. Hyvla rödlöken och rädisorna tunt på mandolin.
  4. Dela potatisarna på mitten eller skiva dem.
  5. Dela äggen i ägghalvor eller i klyftor.
  6. Lägg rödlök, rädisor, potatis och ägg på fatet.
  7. Ringla över dijondressing. Klipp över dill. Strö över lite svartpeppar.
  8. Dijondressing: Vispa ihop dijonsenap, strösocker, rödvinsvinäger och äggulan i en skål.
  9. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden. Tillsätt salt och peppar. Späd eventuellt ut såsen med lite kallt vatten.