Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sillsallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 1 burk inläggningssill i filéer, à 420 g
  • 2 äpplen, skalade och tärnade
  • 2 saltgurkor, tärnade
  • 5 potatisar, kokta och tärnade
  • 1 röd lök, hackad
  • 400 g rödbetor, inlagda och tärnade
  • salt, svartpeppar, kryddpeppar
  • cirka ½ dl rödbetsspad
  • 2 msk vit sirap

Till garnering:

  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • bladpersilja

Så här gör du

  1. Låt sillen rinna av. Skär den i små tärningar. Blanda sillen med äpple, saltgurka, potatis, rödlök och rödbetor i en skål. Smaka av med salt, peppar, kryddpeppar, rödbetsspad och vit sirap.
  2. Lägg salladen i en skål eller kransform och pressa ihop den. Låt stå i kylen till serveringen gärna över natten. Stjälp upp sillsalladen på ett uppläggningsfat och garnera med hårt vispad spritsad grädde och crème fraiche och bladpersilja.