Logga in här

Sillacademins branteviksill

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner
  • I kg sillfilé, gärna köpta i en fiskaffär

Lag för gravning

  • 1 dl ättika (24 %)
  • 7 dl vatten
  • 1/2 dl salt

Kryddsättning

  • 2 röda lökar
  • 2 gula lökar
  • 2 msk citronpeppar
  • 3 msk krossad kryddpeppar
  • 2 msk krossad vitpeppar
  • 3 smulade lagerblad
  • rikligt med hackad dill
  • 3-4 dl socker

Så här gör du

  1. Dag 1. Blanda gravningslagen så att saltet löser sig. Dra skinnet av sillfiléerna. Lägg filéerna i gravningslagen och rör försiktigt.Låt filéerna ligga kallt i drygt 1 dygn.
  2. Dag 2. Skala och hacka lökarna. Blanda med alla kryddorna och sockret. Tag upp filéerna och låt rinna av väl. Blanda filéerna med kryddblandningen och låt stå kallt i 2 - 3 dagar före servering.