Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sill dijonaise

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 3-4 filéer 5-minuterssill, cirka 450 g

Sås

  • 2 msk svensk senap
  • 2-3 msk dijonsenap
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 1 1/2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Till garnering

  • 1 schalottenlök
  • dillvippor

Så här gör du

  1. Skär sillfiléerna i cirka 2 centimeter breda bitar.
  2. Blanda de båda senapssorterna med crème fraichen i en bunke. Blanda i vinägern. Rör i majonnäsen, 3 matskedar i taget. Smaka av med socker, salt och peppar. Späd såsen med lite mer vinäger eller lite vatten om den känns för tjock.
  3. Varva sillbitar och sås i en burk eller på ett serveringsfat. Täck med plastfilm och låt stå svalt över natten.
  4. Skala och skiva löken fint. Garnera sillen med lök och dillvippor precis inför serveringen.