Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sigrid báránys budapåskrulle


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8-10 portioner

  • 3 äggvitor

  • 1 tsk pressad citron
  • 
knappt 3 dl strösocker

  • 1 dl+ 1/2 dl kokosflingor

  • 2 mogna mango

  • zest (det yttersta skalet) och saft av 1 lime

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 dl kokosgrädde (hittar du inte kokosgrädde i butik kan du använda en burk kokosmjölk som du ställer i kylen i 1 timme och sedan öppnar och skedar ut den fasta, vita kokosgrädden ur)


Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader.

  2. I en ren, torr bunke, vispa upp äggvitor och citronsaft med elvisp till ett fast skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa några minuter på ganska lågt varvtal tills smeten börjar se vit och smidig ut. Häll då i resten av sockret i två omgångar medan du ökar hastigheten på vispen. Marängen ska höja sig och bli fast. Blanda i kokosflingor.
  3. 
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut marängsmeten i en rektangel. Strö över resten av kokosflingorna.

  4. Grädda marängen mitt i ugnen i 8 minuter, sänk sedan värmen till 175 och grädda i ytterligare 10 minuter.
Låt marängen svalna medan du gör i ordning fyllningen.

  5. Skala mangon och skär den i tärningar, ca 1 x 1 centimeter. Blanda mangotärningarna med riven limezest och limesaft.

  6. Vispa grädden. I en separat skål, rör ut kokosgrädden med en dl vispad grädde så att den mjuknar. Blanda sedan i den i grädden.
  7. 
När du ska fylla tårtan breder du ut ett lager kokosgrädde över marängen och strör sedan på mangon. Rulla sedan ihop marängen hårt med hjälp av bakplåtspappret. Vill du ha en utmaning vänder du uppochner på marängen, lägger den på ett nytt papper och drar bort det som sitter i botten eftersom marängen är snyggast på ovansidan.
  8. Servera i skivor och eventuellt med överbliven mango till.