Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sichuanbakade kycklingben med tomatsalsa

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Kycklingben bakade i en marinad av sichuanpeppar, chili och honung. Serveras med ingefärs- och chilimajonnäs och tomatsalsa.

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 1 kg kycklingben
  • 2 tsk salt

Marinad:

  • 1 msk rostad sichuanpeppar
  • ½ röd spansk chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk soja

Till servering:

  • salladsmix av späda salladsblad

Ingefärs- och chilimajonnäs:

  • 1 ½ dl majonnäs
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 tsk finhackad röd spansk chilifrukt
  • salt, peppar

Tomatsalsa:

  • 250 g små tomater i olika färger
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt & peppar

Så här gör du

  1. Torka av kycklingbenen och lägg dem i en stor fryspåse. Blanda sichuanpeppar, hackad chili, vitlök, rapsolja, honung och soja. Häll marinaden över kycklingbenen och gnid runt den. Marinera 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg över kycklingbenen i en ugnssäker form och stek dem i mitten i ugnen, cirka 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
  3. Blanda majonnäs med ingefära och chili. Smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i kvartar och blanda med hackad schalottenlök, olivolja, vit balsamvinäger och smaka av med salt och peppar. Servera kycklingbenen med salladsmix, majonnäs och tomatsalsa.