Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Shrikand med rabarber

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 2 stjälkar rabarber
  • 2 msk vatten
  • 2 msk socker
  • lite pressad citron
  • 1/2 turkisk yoghurt
  • 1 1/2 dl siktat florsocker
  • 2-3 msk kardemummakärnor
  • 1 dl pistagenötter, skalade

Så här gör du

  1. Skär rabarber i bitar, lägg i kastrull med vatten, citronsaft och socker. Koka ihop och låt småputtra några minuter tills rabarbern har mjuknat.
  2. Mixa rabarber slät, t ex med mixerstav, eller mosa med gaffel. Låt svalna.
  3. Blanda yoghurt, socker, med mortlade kardemummakärnor. Hacka nötterna och blanda i.
  4. Tillsätt rabarbermoset när det har svalnat.
  5. Häll upp i små glas eller formar. Ställ i kylen.
  6. Garnera med extra hackade pistagenötter, kanske jordgubbar eller annat bär/frukt som är säsong. Klart!