Shrikand med rabarber

Shrikand
Ingredienser
6 portioner
- 2 stjälkar rabarber
- 2 msk vatten
- 2 msk socker
- lite pressad citron
- 1/2 turkisk yoghurt
- 1 1/2 dl siktat florsocker
- 2-3 msk kardemummakärnor
- 1 dl pistagenötter, skalade
Så här gör du
- Skär rabarber i bitar, lägg i kastrull med vatten, citronsaft och socker. Koka ihop och låt småputtra några minuter tills rabarbern har mjuknat.
- Mixa rabarber slät, t ex med mixerstav, eller mosa med gaffel. Låt svalna.
- Blanda yoghurt, socker, med mortlade kardemummakärnor. Hacka nötterna och blanda i.
- Tillsätt rabarbermoset när det har svalnat.
- Häll upp i små glas eller formar. Ställ i kylen.
- Garnera med extra hackade pistagenötter, kanske jordgubbar eller annat bär/frukt som är säsong. Klart!

Du kanske även gillar