Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Shish kebab – kebabspett

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Ingredienser

5 portioner
  • 750 g köttfärs av lamm eller nöt
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 tsk sju kryddor (se nedan)

Sju kryddor

  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen vitpeppar
  • 8 tsk malen svartpeppar
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen muskotnöt
  • 2 tsk ingefära
  • 4 tsk malen kryddnejlika
  • 2 tsk paprika- eller chilipulver
  • salt och svartpeppar
  • olivolja att ringla över

Servering

  • pitabröd

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Täck bunken med plastfolie och låt färsen vila i kylen i några timmar eller i rumstemperatur 30 minuter. Vilotiden låter smakerna komma fram mer. Sätt ugnen på 250 grader, grillfunktion, eller dra igång utegrillen.
  2. Kläm fast färsen ordentligt på grillspett av metall.
  3. Lägg spetten på en plåt och ringla över lite olivolja. Placera plåten mitt i ugnen och grilla spetten i cirka 15 minuter (behöver ej vändas). Du kan också grilla spetten runt om på utegrillen i 10-15 minuter.
  4. Lägg pitabröd på en bricka, strö persiljesallad över och lägg sedan de nygrillade spetten ovanpå. Servera genast!