Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Shiitake- och kycklingpasta


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 200 g shiitake, välj gärna lite mindre svampar

  • margarin eller smör att steka i

  • 1 liten gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 msk vetemjöl

  • 4 dl mellangrädde

  • 1/2 tsk torkad rosmarin

  • 1 krm torkad salvia

  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 
1/2 svampbuljongtärning

  • salt och peppar
  • 
1/2 grillad kyckling


Servering:


  • pasta
  • 
rucola

  • lite chiliflakes, om så ­önskas


Så här gör du

  1. Dela shiitaken en gång och stek den i omgångar i en ­stekpanna. Om du använder­ ­ostronskivling eller ­champinjoner skär dem i ­skivor. Hacka löken och pressa vitlöken.

  2. Fräs all lök i margarin eller smör i en kastrull. Strö över mjöl och späd med grädden, lite i taget. Låt såsen koka i 5 minuter, rör då och då.

  3. Stöt rosmarin, salvia och ­timjan i en mortel. Tillsätt shiitaken, rosmarin, salvia, timjan och buljongtärning till såsen. Smaka av med salt och peppar.

  4. Rensa och skär kycklingen i stora tärningar. Avsluta med att röra ner kycklingen som bara ska bli varm. Servera med pasta, rucola och ev lite chiliflakes.