Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Shichimikyckling i buns med picklad gurka och sojamajonnäs

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 pkt BBQ Shichimi minutfilé och Lårfilé, mixlåda från Kronfågel (här används bara minutfilén)
  • 8 baobröd (finns i asiatiska matbutiker)

Fyllning

  • 0,5 dl hoisinsås
  • 2 msk färsk koriander, skuren
  • 2 msk salladslök, skuren

Picklad chiligurka

  • 200 g gurka, fint skivad
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar

Sojamajonnäs

  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk dijonsenap

Så här gör du

  1. Chiligurka: Blanda socker, risvinäger, soja och salt till allt löses upp. Skiva gurkan och blanda med vinägerlagen i en bunke. Tillsätt cayennepeppar. Häll allt i en plastpåse och knyt ihop så att gurkan marineras ordentligt. Efter ca 30 min är gurkan klar. Det är enkelt att göra en större sats. Den håller sig i ca 4-5 dagar i kylen.
  2. Sojamajonnäs: Blanda ihop alla ingredienser.
  3. Ånga bröden: Enklast är att ånga baobröden i en bambukorgkokare i ca 10 min. Ett alternativ är att ta en stor kastrull och fyll med vatten i botten. Sätt i ett durkslag lägg i smörpapper. Lägg i bunsen och på med lock. För att inte ångan ska smita ut kan man plasta in durkslaget. Ånga i omgångar i ca 10 min.
  4. Grilla minutfilén 3 minuter på varje sida tills du har en innertemperatur på 70-72 grader. Ställ den åt sidan.
  5. Vik ut ett bun och pensla med hoisinsås, lägg i en klick sojamajonnäs, strö över koriander och vårlök. Tillsätt 3–4 skivor chiligurka och avsluta med den grillade Minutfilén.