Logga in här

Shanghai sötsura revbensspjäll

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 1000 g revbensspjäll
  • 1 msk Shaoxing wine
  • 2 msk ljus soja
  • 3 msk vinäger
  • 4 msk Kristalliserat socker
  • 1 msk matolja

Så här gör du

  1. Förbered 1 liter kokande vatten
  2. Skär revbensspjällen så att varje bit har ett ben
  3. Värm upp 1 msk matlagningsolja tillsammans med 1 msk kristalliserat socker i en panna på medelhög temperatur tills sockret smält. Detta steg ger rätten dess röda färg.
  4. Tillsätt revbensspjällen och stek i ~1 minut på bägge sido.
  5. Tillsätt kokande vatten tills det att revbensspjällen är täckta. Tillsätt alla kryddor, matlagningsvinet, sojan, vinäger och socker.
  6. När det kokat upp igen, dra ner värmen till en låg temperatur och sjud i ca 30 minuter under lock.
  7. Efter 30 minuter, ta av locket och dra upp värmen igen och reducera resterande vatten. När såsen börjar bli tjock, slå av värmen. Se till att hålla koll under detta steg då det är väldigt lätt att bränna vid maten. Det här steget kan ta upp till 20 minuter.