Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Shakshuka med ägg, fetaost & basilika

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk harissa
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 pkt saffran
  • 1 ⁄2 tsk spiskummin
  • 2 krm salt
  • 400 g krossade tomater
  • 1 1 ⁄2 dl vatten
  • 2 msk hackad basilika
  • 2 msk olivolja, till stekning
  • 4 ägg
  • 150 g fetaost
  • 1 ⁄2 rödlök
  • 4 surdegsbröd
  • 4 kvistar basilika

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
  2. Fräs lök och paprika i oljan. Tillsätt harissan, vitlöken och alla kryddor.
  3. Häll i krossade tomater och vatten och sjud under lock i cirka 8-10 minuter, rör om då och då.
  4. Vänd i basilika, knäck i äggen och koka ytterligare i cirka 7-8 minuter tills vitorna börjar stelna.
  5. Strö över fetaost. Strimla rödlöken och strö över.
  6. Garnera med basilika. Rosta eller stek bröden i olja.