Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sesampanerad majrova med chèvrekräm och kamutvetesallad


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner


Panerad majrova:


  • 3-4 majrovor

  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 
1 ägg
  • 
1 dl vetemjöl

  • 1 tsk salt

  • 3-4 msk svarta och vita sesamfrön


Chèvrekräm:


  • 150 g chèvre

  • 2 dl crème fraiche

  • 2 msk finhackad gräslök
  • 
salt

  • svartpeppar


Tomatsallad med kamutvete:


  • 2 dl kokt kamutvete

  • 3 tomater

  • 1/2 burk svarta bönor

  • 1/2 basilika

  • 1/2 färsk timjan
  • 
1/2 dl olivolja

  • 1 citron
  • 
salt

  • svartpeppar


Så här gör du

  1. Skrubba majrovorna och skär dem i 1/2-1 centimeter tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull, häll över buljong och låt sjuda i 5-10 minuter, tills majrovorna är lite mjuka men inte helt. Häll bort buljongen.

  2. Blanda ihop mjöl och salt och häll detta på ett fat. Vispa upp ägget i en skål och häll sesamfrö på ett annat fat. Vänd majroveskivorna först i vetemjöl, sen ägg och sist sesamfrön så att båda sidor täcks. Stek dem i smör tills de fått fin färg, någon minut på varje sida.

  3. Mixa ihop chèvre och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

  4. Koka kamutvete enligt anvisningarna på förpackningen. Skär tomaterna i bitar, hacka örterna fint. Skölj bönorna Lägg allt en skål. Skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda skal och saft med olivolja och häll detta över salladen. Blanda runt.

  5. Servera majrovorna med tomat- och kamutvetesallad och chèvrekräm.