Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sesampanerad lax med pak choy

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st bitar färsk laxfile á 150g
  • 6 msk blandade sesamfrön vita och svarta
  • 4 huvuden bok choy/pak choy (asiatisk kål)
  • 0 ,5dl kikkomansoya
  • 0 ,5 dl ketjap manis (indonesisk söt sojasås)
  • 1 st lime, skal och saft
  • 1/2 röd chili fint skivad
  • 4 vitlöksklyftor
  • matolja att steka i

Så här gör du

  1. Salta fisken runt om och vänd den i sesamfröna så den täcks.
  2. Skiva vitlök och chili fint.
  3. Dela pak choyen så varje blad är för sig, skär av det nedersta på kålen så faller den isär.
  4. Stek fisken i matolja på medelhög värme, sänk värmen så inte fröna bränns.
  5. I en till stekpanna, stek vitlöken med medelvärme i matolja, låt steka någon minut innan chilin går i. Tillsätt kålen till chilin och vitlöken, vänd runt och slå på de båda sojasåserna och låt allt bli varmt. Avsluta med limeskal och saften från limefrukten.
  6. Lägg kålen med sojasåsen i botten, toppa med nystekt lax.