Logga in här

Sesamknäcke

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

20 bitar
  • 3 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 60 gram riven ost, motsvarar drygt 1 dl (gärna lagrad ost)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1/2- ­1 tsk salt
  • Flingsalt (kan uteslutas)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Riv osten grovt
  3. Blanda samman alla ingredienser och bred ut på en klädd plåt. Strö flingsalt på toppen tillsammans med eventuella kryddor.
  4. Ställ in i ugnen cirka 20 min. Skär försiktigt önskad form på kexen. Sänk sedan värmen till 120 grader och låt stå 40 min till.
  5. Ta ut knäcket och känn så det är torrt rakt igenom. Jag brukar låta det stå kvar i ugnen med luckan på glänt tills ugnen är sval.
  6. Tips! Sesamknäcket kan också göras utan ost.