Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sesamfrölimpa med solroskärnor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

God och nyttig limpa att njuta av till frukost och mellanmål. Servera gärna med färskost, osötat jordnötssmör, nötter och lätt rårörda hallon.

Ingredienser

1 limpa
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 4 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk korianderfrö, malet
  • 6 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g Philadelphiaost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform som rymmer cirka 1 ½ liter.
  3. Mixa sesamfrön och solroskärnor så fint som möjligt.
  4. Blanda sedan alla torra ingredienser i en skål.
  5. Vispa ägg, crème fraiche och Philadelphiaost i en separat skål.
  6. Blanda ihop alla ingredienser med en elvisp. Häll upp smeten i formen och grädda i 40-45 minuter. Låt brödet vila i formen 5 minuter. Vänd sedan upp brödet och låt det svalna på ett galler.