Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sesambröd med fetaost, rosmarin och oliver

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 8 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 4 msk Psylliumhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl sesamfrön
  • 1-2 tsk rosmarin, torkad
  • 150 g fetaost
  • 1 dl oliver, gröna, utan kärnor
  • kokosolja eller smör till formen
  • sesamfrön till formen
  • uppvispat ägg att pensla med

Så här gör du

  1. Vispa upp ägg tillsammans medvatten och rapsolja. Rör ner mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, psylliumhusk, torkad rosmarin och sesamfrön. Vänd sist i smulad fetaost och oliver. Låt smeten svälla 10 min. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund springform. Smörj formen med kokosolja och bra med sesamfrön. Bred ut smeten i formen och pensla med ett uppvispat ägg. Strö över vallmo- eller sesamfrön och grädda 30-40 min 200 grader Celsius.