Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sesam- och ingefärsrostad pumpa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg pumpa
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 20 g färskriven ingefära
  • 1-2 msk sweet chili, färdig på flaska
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk sesamfrön
  • salt

Så här gör du

  1. Dela pumpan på mitten och gröp försiktigt ur kärnhuset. Spara gärna kärnorna som kan torkas och sedan rostas och saltas.
  2. Skär pumpan i klyftor och lägg på en plåt.
  3. Blanda ihop oljor, ingefära, chili, vitlök och sesamfrön till en god marinad som penslas på pumpaklyftorna. Salta och rosta klyftorna i ugn, 200 grader, ca 40 minuter.