Serranolindad kyckling med blomkålsmos

HANS DESSER
Ingredienser
4 portioner
- 200 g cocktailtomater
- 4 msk olivolja
- salt och peppar
- 500-600 g kycklingfilé
- 160 g serranoskinka
- 3 msk smör/kokosfett
- 300 g blomkål
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- rivet skal av 1 ekologisk citron
Så här gör du
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skär cocktailtomaterna i halvor och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Häll över olivolja, salta och peppra. Låt stå i ugnen i cirka 40 minuter.
- Linda kycklingfiléerna med serranoskinka och salta och peppra. Stek i smör eller kokosfett runtom så att de får färg och ställ sedan in i ugnen bredvid tomaterna. Låt kycklingen stå tills innertemperaturen är 60 grader.
- Dela blomkålen i buketter och koka mjuk. Häll av vattnet och mixa slät med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.

Du kanske även gillar
Populära recept