Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Serranolindad kyckling med blomkålsmos


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 200 g cocktailtomater

  • 4 msk olivolja

  • salt och peppar

  • 500-600 g kycklingfilé

  • 160 g serranoskinka
  • 
3 msk smör/kokosfett

  • 300 g blomkål

  • 1 dl majonnäs

  • 1 dl crème fraiche
  • rivet skal av 1 ekologisk citron


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Skär cocktailtomaterna i halvor och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Häll över olivolja, salta och peppra. Låt stå i ugnen i cirka 40 minuter.

  3. Linda kycklingfiléerna med serranoskinka och salta och peppra. Stek i smör eller kokosfett runtom så att de får färg och ställ sedan in i ugnen bredvid tomaterna. Låt kycklingen stå tills innertemperaturen är 60 grader.

  4. Dela blomkålen i buketter och koka mjuk. Häll av vattnet och mixa slät med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.