Senapssill – enkelt recept

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 4 filéer 5-minuters inläggningssill
- 2 msk senap
- 1 msk Dijonsenap
- 1 msk fransk, grov senap
- 2 msk strösocker
- 1 dl solrosolja
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk vatten
- 1 krm nymald vitpeppar
- 1/2 dl fint skuren dill
Så här gör du
- Låt sillen rinna av. Skär i smala bitar. Vispa senapssorterna och socker. Häll i oljan i en jämn stråle, under ständig vispning. Rör ner crème fraiche, vatten, vitpeppar och dill.
- Blanda i sillen. Lägg i en glasburk med lock. Låt stå i kylen minst 1 dygn.
- Servera din krämiga senapssill och njut!
2 kommentarer om "Senapssill – enkelt recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
Bjuran
Hur länge håller sig senspsill i kylen? /Mvh Birgitta
Mitt Kök
Hej,
Inlagd sill har lite olika hållbarhetslängd. Bäst är att lukta och smaka sig fram. Här kan du också få en fingervisning om hur lång hållbarhet olika typer av fisk och skaldjur har http://sjomatsframjandet.se/fisk-i-koket/forvaring-hallbarhet/hallbarhet-for-oppnade-forpackningar-i-kyl/
Mvh Mitt kök-redaktionen