Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Senapssill med dill

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 sillfiléer, 5-minuterssill eller inläggningssill
  • 1 msk grov skånsk senap
  • 2 msk senap
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 1/2-2 dl neutral olja, t.ex rapsolja eller solrosolja
  • 1 krm salt
  • 2 msk hackad dill

Till garnering

  • dill

Så här gör du

  1. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.
  2. Vispa ihop senap, strösocker och rödvinsvinäger i en skål.
  3. Droppa i oljan i en n stråle och vispa kraftigt under tiden, tillsätt salt. Späd eventuellt såsen med några droppar vatten om den blir för tjock.
  4. Vänd ner dillen och sillbitarna i såsen.
  5. Garnera med dill.
  6. Förvara sillen i kylen.