Senapssill med dill

Foto: Joel Wåreus
Ingredienser
4 portioner
- 4 sillfiléer, 5-minuterssill eller inläggningssill
- 1 msk grov skånsk senap
- 2 msk senap
- 1 1/2 msk strösocker
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 1/2-2 dl neutral olja, t.ex rapsolja eller solrosolja
- 1 krm salt
- 2 msk hackad dill
Till garnering
- dill
Så här gör du
- Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar.
- Vispa ihop senap, strösocker och rödvinsvinäger i en skål.
- Droppa i oljan i en n stråle och vispa kraftigt under tiden, tillsätt salt. Späd eventuellt såsen med några droppar vatten om den blir för tjock.
- Vänd ner dillen och sillbitarna i såsen.
- Garnera med dill.
- Förvara sillen i kylen.

Du kanske även gillar
Populära recept