Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Senapssill


Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 50 g sötstark senap

  • 50 g dijonsenap
  • 
25 g vit vinäger, äpple eller risvinäger
  • 
50 g vatten ( 1/2 dl)
  • 
5 g salt (1 tsk)
  • 
100 g rapsolja
  • 
35 g råsocker (cirka 1 msk)
  • 
30 g hackad dill (fryst går bra)
  • 
1-2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 
300 g inläggningssillfilé


Så här gör du

  1. Ta fram en skål och blanda senap, socker, salt, vinäger och vatten. Vispa sedan ned rapsoljan i en tunn stråle. Tillsätt lite peppar­ och hackad dill. Blanda väl. Låt mogna i kylskåp.

  2. Smaka av senare och tillsätt eventuellt mer socker eller vinäger.

  3. Skölj av sillen med kallt vatten. Skär sillen i sneda centimetertjocka skivor och rör ner i senapssåsen. Förvara sillen i en glasburk med lock i kylskåp. Håller cirka 1 vecka om den inte står framme i rumstemperatur.

  4. Lägg sillen i en skål vid servering. Lägg gärna på lite extra dill som garnering.