Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Senapsgriljerad julskinka och grönkålssallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 skinka
  • 1 kokt eller ugnsbakad skinka, cirka 3 kg

Griljeringsblandning

  • 5-6 kardemummaskorpor
  • 1 äggula
  • 3 msk senap, gärna osötad
  • 1 msk honung
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Ljummen grönkålssallad med citrus

  • 250 g grönkål
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 apelsiner
  • 1/2 dl valnötskärnor
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Griljera skinka: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta bort eventuellt nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.
  3. Riv skorporna på den finaste sidan av rivjärnet.
  4. Blanda äggula, senap, honung, socker och potatismjöl. Bred blandningen över skinkan. Sikta över det rivna skorpmjölet.
  5. ätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera i 10–15 minuter tills den fått fin färg. Ställ skinkan kallt så att den svalnar snabbt.
  6. Skär skinkan i skivor och servera med grönkålssalladen.
  7. Ljummen grönkålssallad: Riv kålbladen i små bitar, kasta bort den grova stjälken. Fräs bitarna i oljan i cirka 1 minut. Ringla över vinägern och honungen.
  8. Dela och skär apelsinerna i skivor.
  9. Hacka valnötterna.
  10. Blanda ihop grönkål, apelsinskivor, valnötter och tranbär på ett fat. Salta och peppra.