Senapsgriljerad julskinka och grönkålssallad

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
1 skinka
- 1 kokt eller ugnsbakad skinka, cirka 3 kg
Griljeringsblandning
- 5-6 kardemummaskorpor
- 1 äggula
- 3 msk senap, gärna osötad
- 1 msk honung
- 1 msk strösocker
- 1 msk potatismjöl
Ljummen grönkålssallad med citrus
- 250 g grönkål
- 3 msk rapsolja
- 1 msk flytande honung
- 2 apelsiner
- 1/2 dl valnötskärnor
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Så här gör du
- Griljera skinka: Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta bort eventuellt nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.
- Riv skorporna på den finaste sidan av rivjärnet.
- Blanda äggula, senap, honung, socker och potatismjöl. Bred blandningen över skinkan. Sikta över det rivna skorpmjölet.
- Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera i 10–15 minuter tills den fått fin färg. Ställ skinkan kallt så att den svalnar snabbt.
- Skär skinkan i skivor och servera med grönkålssalladen.
- Ljummen grönkålssallad: Riv kålbladen i små bitar, kasta bort den grova stjälken. Fräs bitarna i oljan i cirka 1 minut. Ringla över vinägern och honungen.
- Dela och skär apelsinerna i skivor.
- Hacka valnötterna.
- Blanda ihop grönkål, apelsinskivor, valnötter och tranbär på ett fat. Salta och peppra.
1 kommentar om "Senapsgriljerad julskinka och grönkålssallad"

Du kanske även gillar
Smoothies
Mycket bra griljering men lite osäker på grönsalladen. Får inte ingredienserna och beskrivning att stämma.
Därför lågt betyg.