Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skinka med senapsgriljering

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Sikta gärna lite potatismjöl över skinkan innan du brer på griljeringsblandningen, då fäster den bättre.

Ingredienser

1 skinka, cirka 3 kg
  • 1 kokt eller ugnsbakad skinka, cirka 3 kg

Griljeringsblandning:

  • 5-6 kardemummaskorpor
  • 1 äggula
  • 3 msk senap, gärna osötad
  • 1 msk honung
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Till garnering:

  • grönkål
  • äpplen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta bort eventuellt nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.
  3. Riv skorporna på den finaste sidan av rivjärnet.
  4. Blanda äggula, senap, honung, socker och potatismjöl. Bred blandningen över skinkan. Sikta över det rivna skorpmjölet.
  5. Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter. Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.
  6. Skär i skivor och garnera med grönkål och äpplen.