Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Strömming – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Inläggningslag

  • 300 g strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 1 msk salt

Senapskräm

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk grov och osötad senap
  • 2 msk klippt smörgåskrasse

Så här gör du

  1. Koka upp vatten, salt och ättika.
  2. Medan lagen svalnar drar du av skinnet av strömmingsfiléerna, och när lagen blivit kall, lägg strömmingsfiléerna i inläggningslagen.
  3. Se till att lagen täcker fisken. Låt dem sedan stå kallt tills filéerna blivit vita, det tar två till tre dagar.
  4. Blanda samman majonnäs och gräddfil, vänd sedan ner senap och krasse i blandningen.
  5. Sila av lagen från strömmingen och låt den rinna av väl. Vänd sedan ner filéerna i senapskrämen och servera.