Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Senapsgravad strömming

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Klargravad strömming (görs dagen innan)

  • 12 dl vatten
  • 2 1/2 dl ättikssprit
  • 1 msk salt
  • 500 g dragen strömmingsfilé (skinnfria filéer)

Senapssås

  • 1 msk grov skånsk senap
  • 2 msk senap
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 1/2 dl neutral olja, t. ex raps- eller solrosolja
  • 1 krm salt
  • 2 msk hackad dill

Så här gör du

  1. Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt.
  2. Lägg strömmingen i lagen och förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.
  3. Häll av lagen i en sil och låt strömmingen rinna av ordentligt.
  4. Senapssås: Vispa ihop senap, strösocker och rödvinsvinäger i en skål.
  5. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden, tillsätt salt. Späd eventuellt såsen med några droppar vatten om den blir för tjock. Vänd ner dillen.
  6. Servering: Vänd ner strömmingen i senapssåsen. Förvara i kylen om den ska serveras senare.