Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Semmelwrap med blå vallmo och citron – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 25 g jäst för söta degar
  • 1 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vatten
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 2 msk blått vallmofrö
  • 1 tsk bakpulver
  • cirka 8 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g mandelmassa
  • cirka 2 msk mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk lemon curd
  • florsocker

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan. Skär det rumsvarma smöret i små bitar. Arbeta in smöret tillsammans med socker, salt, ägg, vallmofrö, bakpulver och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk 30–40 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 12 bitar och rulla till släta bullar.
  3. Kavla ut varje bulle till en mycket tunn platta som mäter cirka 20 centimeter i diameter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen 3–4 minuter. Brödkakorna ska bli precis genomgräddade, är de för hårt gräddade kan de spricka när de viks ihop. Låt svalna mellan handdukar så att de håller sig mjuka.
  5. Fyllning: Riv mandelmassan och blanda med mjölk till en slät kräm. Spritsa eller bred ut mandelkrämen på mitten av bröden. Vispa grädden. Rör lemon curden mjuk och vänd ner den i grädden. Spritsa ut citrongrädden i mitten.
  6. Vik ihop som en wrap: Botten först, vik sedan in kanterna över fyllningen. Sikta över florsocker och packa in i smörpapper.